Actueel Nieuws

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuws, wetenswaardigheden, actuele ontwikkelingen en leuke tips...

Nederlandse zonnepanelen produceren weer meer stroom, productie in april verdubbeld

Bijna 38 procent van de in Nederland gebruikte stroom in de maand april is duurzaam opgewekt tegenover 30 procent vorig jaar. Zonnepanelen produceerden daarbij de meeste elektriciteit; 13,6 procent van alle stroom.

 

Dit alles blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.

 

Zonne-energie stijgt

                                                                               Photo by Kent Pilcher on Unsplash

Nieuw records zon
Ten opzichte van vorig jaar kwam er in april ruim 50 procent meer stroom van Nederlandse zonnepanelen. Op 26 en 27 april waren er nieuwe records in de zonnestroomproductie. Naar schatting werd toen ruim 20 procent van de vraag naar stroom gedekt met zonne-energie.

De windmolens op zee leverden 3 keer zoveel als april vorig jaar. Dat is vooral dankzij nieuwe windparken die in productie kwamen. De windmolens op land plusten 35 procent.

 

Kou en kilometers
Vanwege de koude aprilmaand stookten meer mensen hun open haard of houtkachel waardoor er meer biomassa werd gebruikt. De warmtepompen moesten vanwege de kou harder werken. Ook de warmtenetten op biomassa leverden daarom meer.

Het minder streng naleven van de coronaregels vertaalde zich ook in meer bijmenging van biobrandstoffen. In vergelijking met de eerste lockdown in april vorig jaar werd er weer meer gereden en dus meer getankt. Nederland kent voor benzine en diesel een bijmengplicht van circa 10 procent biobrandstof. Voor het totaal percentage hernieuwbare energie maakt dit niet uit, omdat de verhouding fossiel/hernieuwbare brandstof niet verandert.

 

Ook bijdrage aan het opwekken stroom? Neem meteen contact op!

 

Bron: solarmagazine

 Waar vindt u ons?

Osundalo B.V.
Abel Tasmanstraat 61
3165 AM Rotterdam-Albrandswaard
T 010 - 226 26 58
E info@osundalo.nl

 

 

 

 Waarom kiezen voor Osundalo

Persoonlijke benadering, betrouwbare garanties, kwaliteitsmaterialen en esthetisch aantrekkelijke installaties.