Actueel Nieuws

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuws, wetenswaardigheden, actuele ontwikkelingen en leuke tips...

Nieuws

Btw nultarief voor zonnepanelen officieel van kracht

De btw op zonnepanelen die op en rondom woningen worden geïnstalleerd is per 1 januari 2023 verlaagd naar 0 procent. Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan, is het nultarief officieel van kracht.


Zonnepanelen aantrekkelijker dan ooit met hoge energieprijzen en verlengde salderingsregeling

Een kilowattuur elektriciteit is sinds vorig jaar bijna verdubbeld in prijs van zo’n 22 cent naar meer dan 40 cent. De vraag is of dat blijvend is, maar verkopers van zonnepanelen gebruiken het wel in de berekeningen over de terugverdientijd van de installatie. 


Nederlanders positief over duurzame energie

De organisatie Over Morgen en onderzoekbureau MarketResponse hebben onderzoek uitgevoerd naar hoe belangrijk Nederlanders duurzaamheid vinden in hun woonomgeving. Uit dit onderzoek blijkt dat 80% van de deelnemers dit essentieel vindt. Bekijk in het artikel wat de belangrijkste uitkomsten zijn.


Warmtepompen, zonnepanelen of zonneboilers per 1 februari verplicht bij ingrijpende renovatie

Nederland legt per 1 februari 2022 definitief een eis vast om bij ingrijpende renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie op te wekken met zonnepanelen of warmtepompen.


Klimaatnota 2021: kabinet erkent dat huidige beleid ontoereikend is voor klimaatdoelen

Het demissionaire kabinet schrijft in de Klimaatnota 2021 te beseffen dat de op Prinsjesdag aangekondigde extra investeringen het klimaatbeleid ontoereikend zijn om de klimaatdoelen van 2030 te halen.


Wat doen bedrijven al op het gebied van duurzaamheid?

Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt verder dat 3 op de 4 bedrijven in het mkb iets doet op het gebied van duurzaamheid. Meestal gaat het dan om energiebesparing, afvalreductie of recycling. 11 procent van de ondernemers wekt duurzame energie op met zonnepanelen.


Bedrijven verplicht duurzamer in 5 jaar

ENERGIELABEL C VERPLICHT IN 2023. WAT ZIJN DE GEVOLGEN?

In 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100 m2 over minimaal energielabel C beschikken. Veel bedrijven voldoen nog niet aan de richtlijnen.

 


Nederlandse zonnepanelen produceren weer meer stroom, productie in april verdubbeld

Bijna 38 procent van de in Nederland gebruikte stroom in de maand april is duurzaam opgewekt tegenover 30 procent vorig jaar. Zonnepanelen produceerden daarbij de meeste elektriciteit;
13,6 procent van alle stroom.

 

 


Europese Unie overweegt nultarief of verlaging voor btw op zonnepanelen

Binnen de EU vinden momenteel onderhandelingen plaats waardoor het in de toekomst voor Nederland mísschien mogelijk wordt om een nultarief te hanteren voor btw op zonnepanelen. Dat meldt staatssecretaris Vijlbrief.


Tienduizenden extra technici gezocht; klimaatdoelen lijken anders onhaalbaar

Om de klimaatdoelen te kunnen halen, heeft Nederland grofweg 23.000 tot 28.000 extra werknemers die aan de energietransitie werken nodig, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ecorys in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).Meer nieuws? Klik HIER


Waar vindt u ons?

Osundalo B.V.
Abel Tasmanstraat 61
3165 AM Rotterdam-Albrandswaard
T 010 - 226 26 58
E info@osundalo.nl

 

 

 

 Waarom kiezen voor Osundalo

Persoonlijke benadering, betrouwbare garanties, kwaliteitsmaterialen en esthetisch aantrekkelijke installaties.