Waar bestaat een zonne-energie-installatie uit?

Er is heel veel informatie te vinden over het aanschaffen van zonnepanelen. Voor welke soort zonnepanelen kiest u? En wat is het verschil? Wij hebben dit voor u overzichtelijk gemaakt.

Zonnepanelen

Er bestaan heel veel verschillende soorten zonnepanelen. Maar welke kies je? Je hebt zwarte of blauwe zonnepanelen. Daarnaast zijn er verschillende typen zoals polykristallijn, monokristallijn of Dunne Film zonnepanelen (CIS panelen). Eén ding is zeker: de zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, worden op het dak van een woning of een pand geplaatst. Op die manier kunnen ze het beste de zonne-energie opvangen.

Omvormers

Een omvormer is ook een essentieel onderdeel van een zonne-energie-installatie. Deze omvormer vormt de zonnestralen om in energie en zorgt er daardoor voor dat u de elektriciteit terug kunt leveren aan het energiebedrijf. Zo behaalt u uw rendement. Een hoge kwaliteit omvormer is dan ook van groot belang.

Montage systeem

Een derde belangrijk onderdeel van de gehele installatie is het montagesysteem. Het montagesysteem is de fundering voor de zonnepanelen. Dit systeem wordt gekozen op basis van het type dak waarop de installatie geplaatst gaat worden.

Monitoringssysteem

Het monitoringssysteem is geen must, wel erg handig om te kijken hoeveel stroom de installatie oplevert. Zo kunt u uw opbrengst bijhouden. Als er een storing is, ontvangt u hier ook een melding van. Zo zorgen we voor optimaal rendement!

Wij maken het u gemakkelijk: complete sets zonnepanelen

Uiteraard is het niet makkelijk door de bomen het bos te blijven zien, of in dit geval: door de zonnepanelen het dak. Daarom hebben wij een aantal complete sets zonnepanelen samengesteld. Zo is de keus voor u makkelijker te maken. Er is altijd wel een set die past bij uw stroombehoefte. Wij staan natuurlijk voor u klaar om al uw vragen omtrent zonne-energie-installaties te beantwoorden of neem contact met ons op!


« vorige pagina

Waarom kiezen voor Osundalo

Persoonlijke benadering, betrouwbare garanties, kwaliteitsmaterialen en esthetisch aantrekkelijke installaties.